Cumartesi, Ağustos 23, 2008

Urby Emanuelson

Surinam asilli Hollandali oyunculardan Emanuelson,1986 dogumlu. 2004 yilindan beri Ajax formasi giyen oyuncu,bugune kadar Ajax formasiyla 95 maca cikti. 2006 yilindaki U21 Avrupa Sampiyonasinda sampiyon olan Hollanda takiminda yer almis,En iyi 11'e secilmisti. Her ne kadar Euro2008 kadrosunda yer almasada,basini Valencia ve Tottenham'in cektigi bir cok kuluple adi gundeme gelmisti. Bugunlerde ise,Hamburg ve Lyon'un Emanuelson icin girisimlerde bulundugu bilgileri geliyor. 22 yasindaki oyuncuyu,Van Basten cok tutuyor ve satmak gibi bir dusuncesi olmadigini belirtiyor. 2011'e kadar Ajax'la sozlesmesi olan oyuncu icin konusulan rakam ise 6,5 mil. €.. Bence ilerdeki secimleri Barca yada ManU olursa,ismi unutulmazlar listesine girebilicek bir oyuncu..

Cuma, Ağustos 22, 2008

Ricardo Quaresma

Ricardo Andrade Quaresma Bernardo,Lizbon 1983 dogumlu bu Portekizli oyuncu suanda Avrupa'nin en gozde oyunculari arasinda. Cristiano Ronaldo'ya benzeyen oyun stili,hizli ve karsi defansi zorlayan driplingleriyle bir cok kulubun transfer listesinin en ust sirasinda. Sporting Lizbon'un altyapisinda basliyan futbol seruveni,2003 yilinda 6 mil. €'ya Barcelona'ya transferiyle devam etti. Barça'da 22 macta sans bulan Portekizli,sadece 1 gol atabilmesine ragmen oyun stiliyle hafizalarda yer edinmisti. Ayni yil gecirdigi sakatlik sonucu Avrupa 21 yas alti sampiyonasini kacirinca sanssiz bir yil gecirmis oldu. Deco'nun parlamasi sonucu,takasla Porto'ya donen oyuncunun Ispanya macerasi kisa surmustu. Porto'da son yillardaki basarili oyunuyla herkesin begenisini kazanan Quaresma,4-3-3 oyniyan Porto'da zaman zaman sol kanattada gorev aldi. Simdi ise,Corriere dello Sport'un haberine göre, Inter'in peşinden koştuğu Portekizli yıldız Ricardo Quaresma ile Liverpool da ilgileniyor. Yaz basindan beri Inter'le adi anilan oyuncu,Inter'in Porto'nun istedigi 40 mil. €'luk fiyati odemeye yanasmamasi nedeniyle bu soylentiler durulmustu. 17 mil. € verdigi,hatta 20 mil. €'ya kadar ciktigi belirtilmisti o donemde. Hatta Real Madrid'in bile devreye girdigi konusuluyordu. Gareth Barry'yi alamayan Liverpool cephesinde ise,Benitez her firsatta Quaresma'ya olan hayranligini saklamiyor ve yildiz oyuncu transferi icin bu ismi dusundugu tahmin ediliyor.Quaresma ise muhtemelen Porto'daki isinin bittigini dusunuyor olsa gerekki,Super Kupa finalinde sakat olmadigi halde,takimi Porto Sporting Lizbon karsisina cikarken kadroda ismi yoktu..

Kakà Leite

Ricardo Izecson dos Santos Leite,Portekizcede Ricardo anlamindaki Caca kelimesinden turetilmis ismiyle Kakà.. 26 yasindaki oyuncu 2007'de Fifa tarafindan Dunya'nin en iyi futbolcusu odulunu almisti. 8 yasinda São Paulo altyapisinda basladigi futbol hayati,2003'te 8,5 mil. Euro'ya Milan kadrosuna katilarak devam etti. Bu arada 2000'li yillarin basinda Gaziantep'e 1 mil. Euro'ya teklif edilmesine ragmen Gaziantepspor'un yoneticileri tarafindan kabul edilmemesi, Gazianteplilerin sanssizligi olsa gerek. Temmuz ayi icerisinde cikan haberlere gore,Chelsea 100 mil. € teklif etmis,ertesi gun Adriano Galliani teklifi reddettiklerini aciklamisti. Kakà transferi seneye kaldi derken,Ingiliz Daily Star gazetesinin haberine gore Milan 102 mil. €'ya Kakà'yi satabiliceklerini aciklamis. 100'u veren 2'yide verir dicem ama,bu transfer gerceklesirse yer yerinden oynar sanirim..

Bojan Krkić

Tam adi Bojan Krkić. 28 Agustosta 18 yasina giricek olan Bojan'in,babasi 80'lerde Kizilyildiz gibi takimlarda oynamis eski bir futbolcu. Annesi ise bir Ispanyol. Annesiyle babasi evlendiginden beri Ispanya'da yasiyorlar,ve Bojan'da Ispanyol vatandasligini tercih ediyor. 1990 dogumlu bu yildiz adayi,1999 yilinda Barcelona C takiminda basladigi futbol hayatinda,2006 yilina kadar tam 966 gole imza atiyor. Arkasindan bir yil B takimda forma giyen Bojan,yildiz avcilarinin dikkatini cekmesiyle kendini bir anda A takimda goruyor. Simdiye kadar yillik kazanci 60,000€'ydu. Ama Barça'nin yeni imzalatmayi amacladigi anlasma sonucu 2013 yilina kadar takimda kalicak olan Bojan bu yil 1,75 mil. € alicak. Frank Rijkaard,zamaninda parlayan Bojan,Pep Guardiola'ninda vazgecilmezlerinden olucak gibi..

Perşembe, Ağustos 21, 2008

Fiorentina Beach Team

Osvaldo,Donadel ve yeni menekse Alberto Gilardino Toscana plajlarinda David Lippiyle top oynarken..

Hodri Meydan


Ángel Fabián Di María

Futbol dunyasinin son gunlerde ismini en cok andigi isimlerden oldu,Di Maria. Pekin'de gosterdigi performansla Avrupali kuluplerin listelerinde en ust basamakta duran isimlerden suanda. 1988 dogumlu bu genc Arjantinli oynadigi futbolla goz dolduruyor. Gecen sezon Benfica formasiyi giyen 20 yasindaki oyuncuyu,basta Real Madrid ve Chelsea olmak uzere bir cok takim takip ediyor. Benfica kaptani Simaõ Sabrosa'ninda overek bahsettigi bu oyuncu icin Real Madrid gectigimiz gunlerde 20 mil. Euro teklif etti,ancak Benfica reddetti. Benfica'nin sportif direktoru olan Rui Costa'ya gore belirlenen fiyati 25 ila 30 mil. Euro arasinda. Benfica gectigimiz sezon 6 mil. € bonservis,2 mil. €'da kendisine olmak uzere 8 mil. €'ya mal etmisti. Luis Garcia'yi 12 mil. €'ya transfer eden Benfica,bu oyuncuyu daha fazla bir rakama satarak kâra gecmek istiyor. Bu oyuncuda transfer sezonunun son gunlerini hareketlendiricekmis gibi duruyor..

Robinho

Chelsea,Robinho'yu takimina kazandirmak icin herseyi ortaya koymaya hazir gibi gorunuyor. En son konusulan rakam 36 milyon Euro. Ama Abramovich'in 40 milyon €'dan fazla vermek istemedigide gelen bilgilerden. Scolari ve Abramovich'in sag kolu Peter Kenyon sali gunku toplantida,ataklarina yon vericek 10 numarali futbolcu konusunda anlasmaya calistiklarini aciklamislar. Ancak 25 ve 32 milyon Euroluk iki teklifide reddeden Madrid baskani Ramon Calderon,"Robinho satilik degil." aciklamasi yapmis. Ingiltere'de 31 Agustosta transfer sezonunun kapanicagini dusunursek,transferin sessiz giden su gunlerinde Robinho'nun bi hareket getirmesi muhtemel.

Türkiye - Sili

Dun Izmit Ismetpasa stadi inanilmaz bir gece yasadi. Bunca yil sonra,ilk defa A milli takim Izmit'te sahaya cikti. Ozel macta olsa,tribunler doluydu. Ve tam anlamiyla "Milli Takim" seyircisi vardi tribunlerde. Mac hakkinda pek yorum yapamicagim. Cunku 90 dk. bagirdik. 37 derece sicaga ragmen,bikmadan usanmadan bagirdik. Belki kimse dusunmuyordu bu kadar olacagini.. Cunku hava sicakti,ve maci TRT1 naklen yayinliyordu. Yani o sicakta, bir tribun dolusu ustsuz erkekle,kan ter icinde kalarak izlemek yerine.. Evinde hatta en sevdigi koltukta,klimasi acik,elinde soguk icecegini yudumyarak mac keyfine varmasi mumkundu bu insanlarin. Ama iclerindeki ozlem bu rahatliktan vazgecirdi onlari,yani bizi. Butun mac boyunca 1 sn. susmadan bagirdi bu tribunler.. Ama benim favorim ikinci yarinin basinda 15 dk. ayni bestenin bogazin kuruyana kadar,hatta tum tribun delirene kadar soylenmesiydi. Ortam gecen sezonki Eskisehir macini hatirlatsada,cosku apayriydi. Sezon icin super bir hazirlik oldu. Belki Kocaeli'ne resmi mac verilmicek,ama bu tribunler ve coskusu hep akillarda kalicak..

Usain Bolt

Bu adam nasil bir adam? Dalga gecer gibi 100m Dunya rekorunu kiriyor,cok kisa bir zaman sonra 200m Dunya rekorunuda eline geciriyor. Dun Michael Johnson'un 1996'dan beri kirilamayan inanilmaz rekorunu kirdi. Kimse inanamadi once ama,sonra Bolt'a sapka cikarmak zorunda kaldilar. Ama aciklamalari daha ilginc, "100 metrede kendimi firtina gibi hissediyorum. Ama 200 metrede tutkum cok kucuk. Bunu aciklayamiyorum." Sonrada "Tarihi bitirdigimi biliyorum" diye aciklama yapiyor.. Saniyorum bu renkli kisilik daha uzun yillar sovlariyla isminden cok soz ettiricek..

Çarşamba, Ağustos 20, 2008

Claudio Pizarro

Claudio Pizarro,tekrar Bundesliga'da. Bizdeki tabirle yuvaya dondu. Perulu yildiz,Werder'de 1999-2001 sezonlari arasinda 39 gol atmisti. Burdan Bayern Munich'e ordanda gectigimiz sezonun basinda Chelsea'ye transfer olmustu. Simdi ise 1 yilligina kiralikta olsa,tekrar yuvaya dondu. Bremen ekibi,2011 yilina kadar Chelsea'yle sozlesmesi olan Perulu yildizin tecrubesinden ve kalitesinden bu sezon fazlasiyla yararlanicak gibi..

Valencia'yi Blackburn kurtarabilir mi?

Ingiliz basinina gore bu sorunun cevabi evet. Kadrosunda,Benni McCarthy ve Roque Santa Cruz gibi isimler bulunduran Blackburn,Valencia'nin sIkintili durumunu firsat bilerek Zigic ve Joaquin'i bu hucumcularin yanina eklemek istiyor. Paul Ince, David Bentley'i Tottenham'a kaptirdiktan sonra bu boslugu bu isimlerle kapatmak amacinda. Egerki bu transferler gerceklesirse,cok farkli bir Blackburn izliyecegimiz kesin.

Jan Klaas Huntelaar

Christian Ronaldo, bu yaz "gitti" , "gidicek","gitmiyor", "gitmez","köleymis" gibi dialoglarla suslenen slenen,Real Madrid vs. Man Utd savaslarina neden olmustu. Bu ikili arasindaki yeni savasin nedeniyse, Ajax formasiyla 82 karsilasmada 70 gol atan Jan Klaas Huntelaar. Ingiliz The Times'a gore, Tottenham'in Berbatov'a yapilan teklifi kabul etmemesi uzerine rotasini Hollandali milli oyuncuya cevirdi. Sir Alex Ferguson'un israrla bu oyuncuyu istedigini yazdi gazete. Ancak Huntelaar'in daha onceden Real Madrid'le adinin anilmasi,onumuzdeki kisa donemde Hollandali oyuncu icin 30 mil. € gibi rakamlarin konusulmasina neden oldu. Gerci her iki takiminda alternatifleri bol ama,bu kadar kaliteli bir futbolcuya sahip olmak her buyuk takimin istegidir. Bana gore Berbatov kadar iyi olmasada Hollanda liginde 34 macta,33 gol atip gol krali olan bir oyuncuyu begenmemek,futbolu sevmemektir.

Matías Fernàndez



Matías Fernàndez,1986 Buenos Aires/Arjantin dogumlu bir Sili'li. Villarreal'de oynamasina ragmen bir cok avrupali kulubun listesinde bulunmakta. Cok iyi bir ofansif ortasaha,oyun kurucu,frikik kullanicisi olan Matí,hizli deparlariyla goze carpan bir futbol oynuyor. Sili'de cok sevilen Fernandez'in Mati,Matigol ve El Pelusa(Kuş tüyü) gibi lakablari bulunuyor. Sili milli takimindada direk oyniyan bu genc Guney Amerikali 2006'da Guney Amerika'nin en iyi oyuncusu secildi. 2006 Ekim'inde 8,7 mil. Euro'ya Villarreal'e gecen genc oyuncuyu bu tarihten itibaren La Ligada izliyoruz. Bu ozellikleriyle Matí,Avrupa'da daha adindan cok soz ettirecek gibi..

Butun gozler Izmit'te

Bu aksam,milli takimimiz Euro 2008 sonrasi ilk sinavinda Izmit Ismetpasa stadinda olucak. Rakip ise,Guney Amerika'nin etkili takimlarindan Sili. Bu aksam Sili'li bir cok yildiz ve yildiz adayini izleme firsatimiz olucak. Sili'de Matías Fernandez,Jorge Valdivia,Humberto Suazo,Mark González,Pablo Contreras,Artur Vidal,Marcos Estrada gibi isimleri izleme firsati bulacagiz. Bizde ise,Serdar Kulbilge ve Hakan Balta'ninda sakatlik nedeniyle kadrodan cikarilmasi sonucu olusan son liste soyle;
Kaleciler
Volkan Demirel (Fenerbahçe), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Savunma Oyuncuları
Gökhan Gönül, Uğur Boral (Fenerbahçe) Servet Çetin, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş (Getafe)
Orta Saha Oyuncuları
Kazım Kazım (Fenerbahçe), Mehmet Topal, Ayhan Akman (Galatasaray), Selçuk İnan (Trabzonspor), Serdar Özkan (Beşiktaş), Nuri Şahin (Dortmund) Tuncay Şanlı (Middlesborough), Mehmet Aurelio(Real Betis).
Hücum Oyuncuları
Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Halil Altıntop (Schalke 04).

Diego Capel

Barça,20 yasindaki Sevillali Diego Capel'i kadrosuna katmak istiyor. Bunun icin gozden cikardigi rakam 15.6 milyon euro. Pep Guardiola'nin sol acik oyniyacak bir oyuncuya ihtiyaci oldugunu Laporta ve Begiristain'a bildirdigi,onlarinda aklinda Capel isminin agir bastigini,Pep'in bu karardan memnun olucagini yaziyor Ispanyol basini. Sevilla'nin Capel'i satmak istemeyisi, Barça'yi sozlesmesinde yer alan 15.6 milyon'a serbest kalira zorunlu birakiyor. Capel,Messi gibi genc yasinda Barça formasinin agirligini kaldirir mi bilinmez ama La Liga'da ilk golunu 2008'in subatinda Barcelona'ya atan bu genc adami,Barcelona'nin israrla istedigi asikar..