Cumartesi, Eylül 06, 2008

Rivaldo

Brezilya'nin Ronaldinho'dan onceki en degerli oyuncusu,Rivaldo. Tam ismiyle Rivaldo Vitor Borba Ferreira. 1976 dogumlu oyuncu,Corinthians ve Palmerias'ta top kosturduktan sonra,Avrupa macerasina atilmis ve tercihi her Brezilya'nin(Robinho haric) top kostumak istedigi Ispanya olmustu.Imza attigi kulup ise Deportivo La Coruña'ydi. 1 yil formasini giydigi takiminda 21 gol atarak hemen daha buyuk kuluplerin ilgisini cekti. 1997 yilinda transferin son gununde sozlesmesinde serbest kalicagi miktari yatirarak,Barça onu transfer etti. 5 yil giydi Barcelona formasini ve 1999'da Dunya'nin ve Avrupa'nin en iyi futbolcusu odullerini aldi. 2002'de Dunya kupasini kazanirken Brezilya'nin en iyi oyuncularindan biriydi. Ama bizim aklimizda hala kose gonderinin orda kendini yere atarak,10 kisi kalmamiza neden olan adam olarak kaldi. Zaten ahimizda tuttu. Ayni yil Milan'a transfer olsada,bir daha eski Rivaldo olamadi. 2 yilda pek fazla forma giyemedi Milan'da. Sonra Cruzerio'ya gitti 2 mac oynadi,Olimpiakos'a transfer oldu. Sonra Atina takimi AEK geldi. Ve simdi iste Taskent'te.. OZbekistan'in Bunyodkor kulubu ile 1 yıllık kontrat imzalayan Brezilyalı yıldız futbolcu Rivaldo, Taşkent'e gitti. Bu yil Etoo'yu OZbekistana getirip sukse yapan,arkasindan Ispanya Milli takiminin yildiz futbolculari Puyol, İniesta ve Fabregas, ardindan da Barcelona Baskani Laporta'yı Taskent'te getiren Kuruvchi takiminin yeni ismi Bunyodkor olduktan sonra,ilk bombalari Rivaldo oldu. Takimin sagladigi imkanlardan cok tatminkar olan Rivaldo,futbol oynamak icin geldigini soylemis.. Barça'yla 2 hazirlik maci yapma anlasmasida yapmisti kulup Laporta geldiginde,bakalim Barça taraftari Rivaldo'yu nasil karsilayacak..

Oliver Kahn

Dunya'nin her bir kosesinde son on yilda futbol izleyip,futbol takip eden kisiler arasinda bir arastirma yapilsa ve "Izlediginiz en iyi kaleci kim?" sorusuna %90 ayni cevabi vericektir. Her kesimin saygisini kazanmis,Oliver Kahn. Profesyonel kariyerine 1987'de Karlsruhe'de baslayan Kahn, 7 sezon bu takimin formasini giydikten sonra rekor bir ucretle 5 milyon Mark'a yani bugunku parayla 2 milyon 300 bin Euro'ya tekabul eden para karsiliginda Bayern Münih'e transfer olmustu. 14 yil formasini giydi,Munih takiminin. FIFA tarafindanda 3 kez yilin kalecisi secilen oyuncu, Almanya'nın finalde Brezilya'ya yenildigi 2002 Dünya Kupası'nda da gosterdigi performansla sampiyonanin en iyi futbolcusu odulunu kazanmisti. 21 yillik kariyerinde tam 587 Bundesliga macinda gorev yapti. 86 kere Alman milli takim formasini giydi. Gecen yil sonundan biraktigi aktif futbol yasantisini,Bayern Munih ve Almanya karmasinin oynadigi jubile maciyla 39 yasinda noktaladi. Boyle bir kaleci Dunya'ya bir daha zor gelir bence. Ama artik onun eldivenlerini Michael Reising tasiyacak..

Mohammed Tchité

Mohammed Tchité,1984 Burundi dogumlu. Burundiden futbol oynamak icin, Ruanda'ya giden Tchité,1 yil burda oynamasina ragmen oraninda vatandasligina hak kazanir. Annesinin Kongo vatandasi olmasi nedeniyle Congo pasaportuda zaten vardir. Ruanda'dan sonra onu kesfedicek ulke Belcika'dir. Standard Liege'e transfer olur. Tabii bu arada Juventus'la birlikte Asia turunada katilir.3 mactan sonra,Liege'ye geri doner ve o sezon 16 gol atar. 2007'de ise Nikola Zigic'in boslugunu doldurmak uzere Racing Santander'e transfer olur. Bu arada onu Tchite yapan Belcikadada vatandaslik hakki kazanir. Ve burda oynamak istedigini aciklar. 24 yasindaki Tchite, daha once Burundi gence milli takiminin forma giymis ve 2004 yılında FIFA'nin verdigi onayla Ruanda milli takiminda oynama izni almisti. Bir kac gundur Belcika Futbol federasyonunun Ruanda'nin itirazlarina ragmen,puan silinmesine neden olabilicegini bilmelerine ragmen bu riske girmek istedigini aciklamis. Zaten Tchite bir haftadir Belcika milli takımıyla antrenmanlara cikiyor. Belcika Futbol Federasyonu konuyu Uluslararasi CAS'a götürecegini aciklamis. Bu genc oyuncu,bir sure daha bu konu karara baglanana kadar hangi ulke icin oynicagi belli olmicak. Ama 10 Eylul'de bize karsi oyniyamiyacagi kesinlesmis oldu bu kararla. Onder Turaci olayinda Belcika lehine karar veren,CAS simdi nasil bir karar verecek..

Cuma, Eylül 05, 2008

Robinho - Dimitar Berbatov - Manchester

Transfer borsasinin kapanacagi gun Manchester'da buyuk heyecan vardi. Abu Dhabi United Grubu tarafından satın alınan Manchester City’nin Robinho için ödediği 32.5 milyon pound transfer ücreti İngiltere futbol tarihinde rekor olarak geçti. Her ne kadar Chelsea Sportif Direktoru Peter Kenyon,Robinho'yu cok istediklerini itiraf etsede verilen paranin cok oldugunu ve gereksiz bir hareket oldugunu aciklasada,Robinho artik Ada'da. Kendi aciklamalarinda Cristiano Ronaldo'nun takasinda kullanicagi gun ayrilmayi kafasina koydugunu soyliyen genc Brezilyali,artik Manchester City formasi giyecek. City'nin teknik direktoru Mark Hughes,boyle bir oyuncuya sahip oldugu icin cok mutlu oldugunu aciklamis.Diger taraftan geldi geliyor denen Dimitar Berbatov'da Manchester United formasini giyecek. Manhester United’ın teknik direktörü Sir Alex Ferguson, Berbatov’a imza attırmak için adeta bir savaş verdi. Ferguson Manchester City’nin de pesinde olduğu Berbatov’u kaptırmamak için taksi şoförlüğü bile yapmis; 27 yaşındaki Bulgar gol makinasını havalanından alıp 130 bin poundluk Bentley’ine bindirmis ve doğruca kulübün antrenman sahasına götürmüs. Berbatov geceyarısı 31 milyon pound tranfer ücreti karsiliginda Manchester United’ın futbolcusu oldu.. E bu kadar fedakarligada artik o kadar olsun ..

PES 2009!





Pes artik 2009..

Perşembe, Eylül 04, 2008

Anti Bizans Muhabbeti

tribundergi.com'da yazdigim yazi:
Yazmicaktim ama artik dayanamadim. Yazmamamin nedeni bi tarafim olmadigi degil,burdan kendimi ifade edebilicegime inanmamis olmam. Vardir kardesim Anti - Istanbul,Anti Bizans diye birsey.. Isteyen istedigi gibi dusunsun. Burda bahsedilen,1453'de elde edilmis basarilarla alakasi olmayan bi durum. Bazi arkadaslar yazmis,bu durumun anadoludaki buyuk takimi tutanlarla alakali oldugunu. Bence uzaktan yakindan alakasi yok. Bu Istanbul'da yasayip,kendini ve takimini,baskalarina saygi gostermeden,dev aynasinda gormesinin yansimasidir. "öylee takimm mi tuutuullur bee!!" diye asagilanan,"biz olmasaydik Turk futboluda olmazdi." diyebilicek kadar basitlesen gruba cevaptir,Anti Bizans. Yoksa Turk topraklarinda Eski Roma kalintilarini iddaa etmiyor kimse! Ligler bittikten sonrada Anadoluda sampiyonluk kutlamalari diye bi baslik acilmis,niye kutlanmasina izin vermiyorsunuz demistiniz. Hatta "Bir anadolu takimi sampiyon olsa,ben tepki gostermek yerine alkislarim" demisti birisi. Eminim dev aynasinda gorenlerde boyle dusunuyorlar. Bilmiyorlarki, yaristigi kendi takimi olsa tepkisi cok farkli olur. Hayati boyunca hic uzulmemiski,dogarken sansli dogmuslardan olmus sonradan,hic küme dusmemis,hic ikinci lig gormemis,bir kitleden bahsediyoruz. Siz bizi anliyamazsiniz,anliyoruz desenizde anliyamazsiniz. Siz aksam haberlerinden sonra yayinlanan spor haberlerinde kendi haberiniz cikmayinca küfrederken,biz semtte,kentte,kahvede hatta nette idman izlemis,agizdan dolma, kisisellestirilmis yorumlar icin bir birimize giriyoruz. Sizin bizi anlamaniz icin herseyi bastan ogrenmeniz,bi hayati bastan yasamaniz lazim. Dogarken cizilen kaderinizde yasadiginiz,ekmegini yediginiz,dogdugunuz topraklari ikinci plana atmadan,bana ne demeden sevginin ornegidir,Anadolu tribunleri. O yuzden siz hic zahmet etmeyin,biz kendi kavgamizla bogusalim. Ve inandigimiz,Tribun kulturnu yasatalim. Anadolu kulupleri taraftarlarinada soylicegim, varolmak adina,elimizden geleni yapalim. Cunku biz elimizden geleni yapmazsak,daha cok belediye takimi goruruz Super Lig'de,ve eger degisicegi varsada devran degismez. Iyiki Izmitliyim,Iyiki Kocaelisporluyum...