Pazartesi, Mart 16, 2009

Forma'da Reklam

Bir sehir dusununki,ulkenin sanayisinin en buyuk payini omuzlasin,en cok vergi veren iller listesinde, sirket merkezleri baska bir il icin vergi verirken bile zirve ortagi olsun,ama sehrin en buyuk spor kulubune reklam bulunamasin. Bu takima sponsor olmak icin,bir zamanlar sirada olanlar bugun yoklar. Bu bir gaflettir,ihanettir. Zamaninda yaptiklarinin, bedelini bu formaya reklam vererek sempatiye cevirmeye umdular. Mesela,Ford. Otosan fabrikasi icin,Seka fidanligini satin almis,gunlerce cevreciler ve halktan tepkileri cekmisti. Sonra noldu? Ford fabrikasini yapti,istihdam sagladi,Kocaelispor'a reklam verdi. Hersey unutuldu. Ne fidanligin yok olmasini onemseyen var,nede bugun Kocaelispor'un forma reklamini. Lig A yillarindan beri,garip bir sekilde reklam almakta gucluk cekiyoruz. Etrafimiz bu kadar fabrikayla,sirketle doluyken. Bir Ford ornegide bu yildan. Koc grubu,Tupras'i aldiktan sonra, takima sponsor oldu. Tir store'da hala satilan formalarda onlarin reklamlari var. Sezon basi,Turkcell'e ve diger firmalara gore daha fazla para vedigi soylensede reklam aciklanmadi. Tamam,ortam kriz ortami. Hepimiz zorlaniyoruz belkide. Ama ikinci yaridaki Kocaelispor oyuncusu kadar olamadi hepsi. Murat Hacioglu,ortagi oldugu Sampiyon Kokorec firmasinin Eskisehir macinda formalarin uzerinde yer almasi icin para odedi. Dunya'da esi benzeri olmayan bir durumdur heralde bu. Calistiginiz,yada size gelir getirmesi gereken yerde,siz sizin paraniz odesin diye reklam veriyorsunuz.Tabii takimda boyle kenetlenme soz konusu oluncada,futbolcular Fenerbahce macindan sonra Sampiyon Kokorec sapkalariyla basinin karsisina cikarak jest yaptilar. Galatasaray macinda X Mobile,Bursa macina Kent Konut,Eskisehir macinda Sampiyon Kokarec,Fenerbahce karsisindada Papagan Kuruyemis'le reklam boslugunu doldurmya calisan yonetimde,gecen hafta Baskan Serhan Gürkan onculugunde bir basin toplantisi yapti. "Biz bittik,belediyenin verdigi para borclara gidiyor. 2000 yilindan kalma borclari oduyoruz,buna ismimizin sanli Kocaelispor oldugu icin katlaniyoruz. bu takim Serhanspor yada Gurkanspor degil. Secim meydanlarinda atkilarla,formalarla poz verenlerin bu kulube biseyler katmalari gerekir." diye ozetlemis. Bu yuzden,bu forma reklami suan bir cok acigin kapatilmasina yardimci olucaktir. Bazen sanayide yetmiyor,reklam almaya.. Sagliginizdan,cevreden vazgecmek gerekiyor sanirim. Yok mu baska fidanlik isteyen?

Pazar, Mart 15, 2009

Bir Koltuğu İki Kişi Paylaşırsa... *

Bir koltuğu iki paylaşırsa bunun adı aşk olur..Bitti denilen umutlar küllerinden doğar..



Binlerce insanımızın gözündeki hırs,umut,inanç her birimizin yüreğinde emekleyen Kocaelispor aşkının yansımasıdır.. Bir emekli maaşının 10 da birini maç biletine vererek takımını yalnız bırakmayan belki haftalık harçlığını, belki cebindeki son parasını, belki kullandığı tek telefonunu satarak abileriyle kardeşleriyle tribünde omuz omuza olmanın, takımını yalnız bırakamamanın onurunu,gururunu ve hakettiği çoşkusunu yaşayan bizler bu lige gebe kalmayı fazlasıyla hakediyoruz..Bunu sadece bizler söylemiyoruz..Sahadaki 11 aslan parçasıda söylüyor..Biz hepberaber bu şarkıyı söylüyoruz Tüm Türkiye bizi dinliyor.. İzmire gitmeden önce kepenkleri vurup Pazartesini düşünmeyen esnafımız,yine ertesi günkü vizesini finalini Kocaelispor'a bağışlamış yarınlarımız, Konyalımız,Romanlarımız herşeyimizle bunu fazlasıyla hakediyoruz.. İnanınki artık sadece bizler değil bunu Tüm Türkiye istiyor.. Duruşumuzla,armamızla,formamızla,camiamızla bu ligde kalmayı herkesten fazla hakettiğimizi Edirneden Hakkariye herkes dillendiriyor..

Şimdi bakıyoruz ki Allah utandırmıyor bizleri..Sahadaki 11 aslan giydikleri formanın hakkını sonuna kadar veriyorlar..Eski külhanbeyi yine ligin koridorunda volta atmaya başlıyor.. İstanbullar,Bursalar,Eskişehirler,Ankaralar ve daha niceleri yine önümüzde eğiliyor..Önce Ali Samiyende tarih yazdık..Ardından ebedi rekabette Bursayı 90 da susturduk..Eski dost Eskişehir'i yine en güzel bahar şarkılarıyla uğurladık..Sonra ise Saraçoğlunda üç puanı kaçırdık..Ama ne var dı biliyormusunuz? 1.haftadada 10.haftadada 20.haftadada şartlar ne olursa olsun biz hep bir koltuğu iki kişi paylaştık..Maç günlerini iple çektik..Desteğimizi asla esirgemedik..

Bugün İstanbuldada gördük ki,Takımımızın konumu bi yana Körfez İstanbula geliyor diyince herkesin bir kere oturup düşünmesi bu şehrin büyüsünden, birlikteliğinden ve beraberliğindendir..Çünkü hepimiz biliyoruzki ve inanıyoruzki bu takım bu lige elinden alınma bir şampiyonluğun hesabını sormaya geldi.. Anadoluyu diriltmeye İstanbul hegomenyasını çürütmeye geldi..Er ya da geç her hesabın karşılığı ödenir bizde..Şartlar ne olursa olsun daha şimdiden bir kaçıyla başladık işe..Ve asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor..Allah utandırmasın bizleri..Hepimizin kazası mübarek olsun..Yine haftaya İsmetpaşa'da bir koltuğu iki kişi paylaşmak dileğiyle..

Saygılarımla...

Ferhat Şefkatli
* Kostad Forum'dan alıntıdır.

Bugunku sonuclardan sonra umutlarimiz biraz daha artti.Onumuzdeki cok kritik 2 macin yorumunu da haftaici yapariz heralde.

GFB Hodri Meydan'i Karsilarken