Pazartesi, Mart 16, 2009

Forma'da Reklam

Bir sehir dusununki,ulkenin sanayisinin en buyuk payini omuzlasin,en cok vergi veren iller listesinde, sirket merkezleri baska bir il icin vergi verirken bile zirve ortagi olsun,ama sehrin en buyuk spor kulubune reklam bulunamasin. Bu takima sponsor olmak icin,bir zamanlar sirada olanlar bugun yoklar. Bu bir gaflettir,ihanettir. Zamaninda yaptiklarinin, bedelini bu formaya reklam vererek sempatiye cevirmeye umdular. Mesela,Ford. Otosan fabrikasi icin,Seka fidanligini satin almis,gunlerce cevreciler ve halktan tepkileri cekmisti. Sonra noldu? Ford fabrikasini yapti,istihdam sagladi,Kocaelispor'a reklam verdi. Hersey unutuldu. Ne fidanligin yok olmasini onemseyen var,nede bugun Kocaelispor'un forma reklamini. Lig A yillarindan beri,garip bir sekilde reklam almakta gucluk cekiyoruz. Etrafimiz bu kadar fabrikayla,sirketle doluyken. Bir Ford ornegide bu yildan. Koc grubu,Tupras'i aldiktan sonra, takima sponsor oldu. Tir store'da hala satilan formalarda onlarin reklamlari var. Sezon basi,Turkcell'e ve diger firmalara gore daha fazla para vedigi soylensede reklam aciklanmadi. Tamam,ortam kriz ortami. Hepimiz zorlaniyoruz belkide. Ama ikinci yaridaki Kocaelispor oyuncusu kadar olamadi hepsi. Murat Hacioglu,ortagi oldugu Sampiyon Kokorec firmasinin Eskisehir macinda formalarin uzerinde yer almasi icin para odedi. Dunya'da esi benzeri olmayan bir durumdur heralde bu. Calistiginiz,yada size gelir getirmesi gereken yerde,siz sizin paraniz odesin diye reklam veriyorsunuz.Tabii takimda boyle kenetlenme soz konusu oluncada,futbolcular Fenerbahce macindan sonra Sampiyon Kokorec sapkalariyla basinin karsisina cikarak jest yaptilar. Galatasaray macinda X Mobile,Bursa macina Kent Konut,Eskisehir macinda Sampiyon Kokarec,Fenerbahce karsisindada Papagan Kuruyemis'le reklam boslugunu doldurmya calisan yonetimde,gecen hafta Baskan Serhan Gürkan onculugunde bir basin toplantisi yapti. "Biz bittik,belediyenin verdigi para borclara gidiyor. 2000 yilindan kalma borclari oduyoruz,buna ismimizin sanli Kocaelispor oldugu icin katlaniyoruz. bu takim Serhanspor yada Gurkanspor degil. Secim meydanlarinda atkilarla,formalarla poz verenlerin bu kulube biseyler katmalari gerekir." diye ozetlemis. Bu yuzden,bu forma reklami suan bir cok acigin kapatilmasina yardimci olucaktir. Bazen sanayide yetmiyor,reklam almaya.. Sagliginizdan,cevreden vazgecmek gerekiyor sanirim. Yok mu baska fidanlik isteyen?

2 yorum:

Dobrowski dedi ki...

tv yayını olan maçlarda hemen reklam veriyorlar ötekilerde sallamıyorlar heralde. "bu takıma sponsor bulamyan bakkaldan kahvaltılık alamaz" demişti elemanın teki. ne kadar doğru. üç kuruşa saçma sapan reklamlar alacağımıza koyalım unicef olmadı eğitim gönüllüleri reklamı filan. şeklimiz olsun bare.

Pudingking dedi ki...

Digerlerindede aldilar, Kent Konut ve Sampiyon Kokorec aldi. Eger maddi durumumuz dedigin gibi olsa,degil Unicef,cocuk esirgeme kurumuyla cikalim. Ama malesef ordan gelicek, 5 kurusa muhtaciz suan. InsALLAH,seneye bu ligde en yakisikli reklami aliriz..