Cumartesi, Ocak 24, 2009

Willy Sagnol

Bayern'de 2000'li yillara damga vuran oyunculardan. Saga Willy Sagnol,sola tam olgun doneminde Bixente Lizarazu. Ortada zaten gelip giden iyi oyuncular.. Bayernle son 8 yilda 5 sampiyonluk, 4 Almanya Kupasi,2001 yilindada Sampiyonlar Ligi kupasini kaldirmis bir oyuncudur kendisi. Istikrariyla kendisine hayran birakmistir yillardir. Ancak 31 yasindaki oyuncu icin kariyerinin sonu geldigi konusuluyor. Asil tendonundan Agustos ayinda bir ameliyat geciren oyuncunun duzeltme kaydetmedigi,agrilarinin devam ettigi aciklanmisti. Iyilesme surecindede duzelme gostermeyen oyuncu icin Karl Heinz Rummenige bir basin aciklamasi yapti. Kendisinin cok karamsar bir durumda oldugunu,ve futbolu birakmak istedigini acikladi. Belki fevri bir cikis ama,bizim karara saygimiz sonsuz diye ekledi. Karakteri,istikrari ve oyun yapisiyla her kesimin begenisini kazanan bir futbolcunun bu kadar erken bu sahneden cekilmeside cok uzucu..

Ekonomik Kriz Nerde?

Son yillarda ozellikle Ingiltere'de duygusal futboldan cok,endustriyel futbola dogru giden atilimlari gormeye baslamistikki,nerdeyse artik kriz var takimlara talip cikmaz diye sevinicek olmustuk. Ama herseye ragmen Manchester City'nin satisi ve akil almaz transfer politikasi halen herkesi sasirtmis durumda. Kaka'ya onerdikleri, sozlesme imzladiklari oyunculariyla tam bir govde gosterisi boyutunda tutuyorlar isi. Yillardir United'in altinda ezilen City taraftarlarida hallerinden memnun. Asil konuya donucek olursak, gectigimiz yillarda Liverpool'un Amerikali yatirimcilara satisi gundeme geldiginde bir cok taraftar cesitli organizasyonlarla,imza kampanyalari ve para toplayarak kulubu geri alma boyutunda isler yapmaya calismis ancak,Amerikali Tom Hicks ve George Gillett 2007'nin Subat ayinda arzuladiklari takimin sahibi olmuslardi. Belki onlarin takimi taraftarinda dusundugu gibi,renkler yada arma degil,yatirimdi. Nitekimde,suandaki durum bunu gosteriyor. 219 mil. £'a aldiklari takima,Kuveytli Al-Kharafi ailesinden tam 500 mil. £ teklif alinmis. Ailenin Reisi Nasser Al-Kharafi Fortune dergisine gore Dunya'nin en zengin 50.kisisi ve serveti tam 9 trilyon pound. Nasser Al-Kharafi'nin yigeni heran anlasmanin sonuclanabilicegini aciklamis Ingiliz basinina. Suan Amerikalilari dusunduren,Rafa Benitez'in sozlesmesi ve kriz nedeniyle erteledikleri stad projesi. Adamlar icin bu takima bagliliktan cok,gercek duygusallik olan para kapliyor iclerini. Hangi gercek Liverpool'lu Kop'tan vazgecebilirki? Ama Amerikalilarin futbola bir sektor gibi bakmasi,Ruslarin ve Arap seyhlerinin futbol takimlarini hobi olarak almasi,gunumuz futbolunda satilmasi zor olan takimlarin 11-18 yas arasi transfere hiz verdigi su gunlerde,artik hersey daha ne kadar kotu olabilirki diyecek durumdayiz. Umarim Liverpool'un sonuda Manchester City gibi olmaz. Mali Kriz surdukce, Ingiliz takimlari satilmaya,dolayisiyla Championship Manager'de yillardir oynadigimiz gibi ucuk transferler yapilmaya baslanip,Arsene Wenger ise Ingiltere'de gencleriyle tek basina kalirmis gibi geliyor..

VB@RussianVogue#2

Perşembe, Ocak 22, 2009

Rhein Neckar Arena

Almanya'da alt ligden gelip ligde firtina gibi esen 1899 Hoffenheim'in yeni stadi. Takimi bugunlere getiren Dietmar Hopp'unda ovunc kaynagi..

Robinho'nun Bedeli

Ingiliz gazetelerinin son gunlerdeki bombasi bu. Diger avrupali gazetelerde Ingiliz gazetelerini referans gosterip,bu haberi yayinliyorlar. Dogrumudur bilinmez ama,haberin iceriginde cok ufak puruzlerin kaldigi Robinho'nun Koyu,Drogba'nin acik mavi renkteki formayi giymesi olasi gibi gorunuyor. Marca,gazetesinin Ingiliz kaynakli haberine gore 17 mil. €+Anelka+Malouda+Kalou. Daha ne versinler..

VB@RussianVogue


Hanimiste Cristiano..

CR'nin annesi oglunun aldigi 2008'in en degerli oyuncusu odulunu boyle kutlarken..

Djokvic'in taraftarlari

Novak Djokovic'in Avusturalya aciktaki taraftarlari. Allah herkese boyle taraftar nasip etsin.

VB

Panini'den Inter cikartmasi

Dunyaca unlu futbol cikartmalari firmasi Panini,Inter'in sampiyonluguna itafen urettigi cikartmada Mourinho'nun Interi basligini kullanmis.

R9 Sahada..


Uzun bir araliktan sonra Brezilya'ya donen Ronaldo, Corinthians formasiyla
ilk karsilasmasina cikti.

Armani Style

David Beckham, Giorgio Armani, Victoria Beckham ve Roberta Armani Milano moda haftasinda.

Beckham Ailesinin Armani Camasirlari

Milano sokaklarinida abimizin donlu,ablamizin Emporio Armani kreasyonundan camasirli resimleri susluyor..