Çarşamba, Ekim 22, 2008

Beckham Yeni Formasiyla

Bir onceki postta Ocak ayindan itibaren Milan formasi giyecek olan Beckham'i formasiyla merak edenler icin, Daily Mirror hemen formayi giydirmis delikanliya..

David Beckham

Tarihi bir ucretle LA Galaxy'e transfer olan David Beckham,Ocak 2009'dan itibaren sezon sonuna kadar Milan'da forma giyecek. Bu hafta sonu MSL'in sona ermesi,ve 33 yasindaki oyuncunun hem formda kalabilmek hemde Ingiltere Milli takiminin formasini bir kez daha giyebilmek icin bu karari verdigi konusuluyor. Adriano Galliani,yine isini en iyi yapan yonetici olarak ortaya cikiyor. Milan'daki kadro zenginligi suan tartisilmaz. Beckham'da LA'den sonra, Milano sosyetesinede hizli bir giris yapar..

CL - Dun Geceden Skorlar

Manchester Utd. 3 - 0 Celtic
30' (1-0) Dimitar Berbatov
51' (2-0)
Dimitar Berbatov
76' (3-0)
Wayne Rooney

Villarreal 6 - 3 Aalborg
19' (0-1) Marek Saganowski
28' (1-1)
Giuseppe Rossi
33' (2-1)
Joan Capdevila
36' (2-2)
Thomas Enevoldsen
67' (3-2)
Joseba Llorente
70' (4-2)
Joseba Llorente
77' (4-3)
Andreas Johansson
79' (5-3) Robert Pires
84' (6-3) Joseba Llorente
Bayern Munich 3 - 0 Fiorentina
4' (1-0) Miroslav Klose
25' (2-0) Bastian Schweinsteiger
90' (3-0)
Ze Roberto

Steaua Bucuresti 3 - 5 Lyon
8' (1-0) Arthuro Henrique Bernhardt
11' (2-0) Ovidiu Petre
23' (2-1)
Abdulkader Keita
33' (2-2)
Karim Benzema
45'
(3-2) Ovidiu Petre
69' (3-3)
Frederico Chaves Guedes Fred
71' (3-4)
Karim Benzema
90' (3-5)
Frederico Chaves Guedes Fred

Fenerbahçe 2 - 5 Arsenal
10' (0-1) Emmanuel Adebayor
11' (0-2)
Theo Walcott
19' (1-2)
Mikael Silvestre (kk)
21' (1-3)
Abou Diaby
49' (1-4)
Alexandre Song
79' (2-4)
Daniel Guiza
90' (2-5)
Aaron Ramsey

Porto 0 - 1 Dynamo Kyiv
27' (0-1) Olexandr Aliyev

Juventus 2 - 1 Real Madrid
5' (1-0) Alessandro Del Piero
49' (2-0)
Amauri de Oliveira
66' (2-1)
Van Nistelrooy

Zenit St. Petersburg 1 - 1 BATE Borisov
52' (0-1) Pavel Nekhaychik
80' (1-1) Fatih Tekke

Salı, Ekim 21, 2008

Sorumlulugu Sahiplenmek

Herkes yapamaz,bir olumsuzlukta tum hatayi kendi uzerine almayi. Haftasonunun Arjantin ayaginin tartisilmaz yildizi Juan Ramon Riquelme,en son Sili'ye 1-0 kaybettikleri mactan sonra istifa eden Alfio Basile'nin takim oyunculari yuzunden oldugunu aciklamis. "Her ne kadar geriye dusmuste olsak,2010 Dunya Kupasinda olacagiz. Sonucu degistirmek icin hicbir sey yapamamak beni cok uzdu. Basile ile aramiz cok iyiydi. Onun istifasi bizim iyi bir futbol ortaya cikartamamizdandir. Kendi kuluplerimizde cok iyi oynuyorsak,milli takimda kotu oynama gibi bir durumumuz olmamali" diye konusmus.. Bireysel olarak cok iyi oyniyan Arjantin'in pesini sanssizlik birakmamis,sonucunda herzamanki gibi fatura teknik direktore kesilmisti..

Juventus - Real Madrid

Bana gore bu aksamin en onemli karsilasmasi,Torino'da Olimpiyat Stadinda oynanacak. Ilk iki mac sonucu, Juventus 4 puanla 2,Real Madrid ise 6 puanla grupta lider. Juventus'ta hala Ranieri'nin gidip gitmicegi tartisiliyor. Palermo ve Napoli yenilgileri onu koltugundan etmedi. Ancak bugunku macta kaybetmesi durumunda basinin dertte olucagi kesin. Schuster ise cok rahat bir durumda. Haftasonu derbide Atletico'yu maglup edip,Torino'ya geldiler. Her ne kadar Real Madrid'in Italyan takimlarina karsi Italya'da pek sansi tutmasada bugun isler degisebilir. Egerki kazanirlarsa zaten,diger maclara cok rahat bir atmosferde cikarlar. Bu aksam Juve'de Gigi Buffon, Mauro Camoranesi, Tiago,Cristiano Zanetti ve son macta sakatlanan Poulsen listeye eklendi. Zaten David Trezeguet ve Jorge Andrade ise sakatliklarinin durumundan dolayi zaten oynamalari mumkun gorunmuyordu. Ranieri icin iyi haber ise Nicola Legrottaglie, Olof Mellberg ve Vicenzo Iaquinta'nin iyilesmis olmasi. Madrid cephesinde ise,derbide sakatlanan Arjen Robben kadroya dahil edildi. Guti'nin ise tam olarak iyilesmemesi sonucu riske edilmeyebilir. Miguel Torres ve Mamadou Diarra sakatlik nedeniyle,Michel Salgado ve Javier Saviola ise Schuster'in tasarrufu olarak kadroda bulunmuyor. Tabii Cannavaro icinde Torino'da Juve'ye karsi oynamak degisik duygulari yasamasina neden olucak..

Alin Teri

Inter'li Sulley Muntari'nin Roma'li Simone Loria ile mucadelesi..

Fernando Evine Gitmiyor

Marsilya'yla oynanan macta cikan olaylar yuzunden "ceza aldi","yok itiraz vardi" derken macin Vicente Calderon'da oynanicagi aciklandi Uefa tarafindan. Bu haber,"Torres Vicente Calderon'a gelecek" yorumlarina neden oldu,ancak hesaba katilmayan durum Torres'in sakatligiydi. Gecen hafta Ispanya'nin Belcika'yla oynadigi macta sakatlanan oyuncunun 15 gun sahalaradan uzak kalmasi soz konusuydu. Bunun ustune altyapisindan yetistirerek bugunku Fernando Torres'i yaratan Atletico,Torres'e ozel VIP tribununden izleme ayricaligi sunmak istemis. Ancak Rafa Benitez,"Doktorlarla ve oyuncunun kendisiyle konustuk ve onu Ispanya’ya getirmemeye karar verdik" demis. Boylece yillarca evi gozuyle baktigi Calderon'a gitmiyor..

Pole Position : Benzema

Mundo Deportivo gazetesinin basligi boyle. Barca'nin suanda gorustugu ve klubuylede anlasmaya yakin oldugunu yazmislar. Cok yakin bir gelecekte genc Lyon'lu Barcelona formasi giyebilir.

Pazartesi, Ekim 20, 2008

Superclásico Boca'nin..

Ikinci yarinin 15.dakikasinda Lucas Viatri'nin kafayla attigi golle 1-0 galip geldiler. Riquelme'yi Arjantin gazeteleri yere goge sigdiramiyorlar.. D10S'un takimi deplasmanda galip..

Atletico'ya Iyi haber

UEFA, Marsilya macindaki olaylardan dolayi 2 mac kapatma cezasi verdigi Atletico Madrid'in cezasini erteleyerek, Avrupa Sampiyonlar Ligi D Grubu'nda 22 Ekim Carsamba gunu yapilacak Atletico Madrid-FC Liverpool macinin, Vicente Calderon Stadi'nda oynatilmasina karar verdi. Zaten Atletico Baskani Cerezo,polis kayitlarini gostererek itiraz etmisti. UEFA bu kararin gerekcesi olarak,Atletico Madrid-FC Liverpool macinin baska statta yapilmasi icin yeterli zaman olmamasini gostermis. Yani Torres,Vicente'ye gelecek..

#Madrid'te Sessizlik

Kocaelispor :2 - Fenerbahçe :3

Mac icin cok fazla sey soylemeye gerek yok ama soylemek gerekirse;Ntv'de izledigim Yilmaz Vural'in konuk oldugu Futbol Aktuel programindan bir kac istatislik veriyim,malum tribunden bunlari takip etmek kolay olmuyor;Ilk yari bizim 6 Fener'in 2,ikinci yari bizim 2 Fener'in 4 gol pozisyonu var.Golu 95' 20'' de yemis olsakta,mac,98' 20'' de bitmis. Uzatma 5' ydi. Murat Hacioglu'nun degisikligi 30 sn. olsa,gol ve sevinci 1 dk. surse,arta kalan zaman icin yorum yapilmamali bence.Hakan Unsal'in degindigi Kocaelispor rakibinin,4.hafta GS macinda 547,bu haftaki FB macinda 317 pas yapmasina izin vermis.Bunun disinda tribunden takip edebildigim gordugum, FB Güiza,Alex ve ozellikle son bolumde Semih uzerine kurulmus bir takim izlenimi verdi.Bizim takimda ilk 6 haftanin en kotusu Musa Buyuk cok iyidi. Tutoric,Tolga Seyhan,sakatlanmasaydi cok canlar yakicagina inandigim Serhat Akin cok iyidi.Bulent Yildirim'ada Selcuk Dereli gibi senin annen nereli demek istiyorum.Tribune gelince gecen yil daha iyi maclar cikarttik. Ama tum Turkiye'nin izledigi bir macta bu kadar goze batti sadece. Yoksa gecmiste takip etseniz yada buraya deplasman yapan herkes ayni seyi soyliyecektir. Bunun disinda 1 puanli takimin pesinden haftasonu Ankara'dayiz.

TSL 7.Hafta

Istanbul B.S.B. 2 - 1 Antalyaspor
Hacettepe 1 - 0 Denizlispor
Bursaspor 1 - 2 Eskisehirspor
Kocaelispor 2 - 3 Fenerbahce
Sivasspor 3 - 0 Ankaragucu
Gaziantepspor 0 - 1 Konyaspor
Kayserispor 1 - 2 Ankaraspor
Genclerbirligi 1 - 3 Besiktas
Galatasaray 3 - 0 Trabzonspor

Serie A 7.Hafta

Fiorentina-Reggina :3-0
Bologna-Lazio:3-1
Catania-Palermo :2-0
Chievo-Atalanta :1-1
Roma-Inter :0-4
Torino-Cagliari :0-1
Genoa-Siena :1-0
Lecce-Udinese :2-2
Milan-Sampdoria :3-0
Napoli-Juve :2-1