Cumartesi, Ağustos 30, 2008

Super Kupa Zenit St. Petersburg'un!

Rus temsilcisinin 30 milyon Avro ödeyerek Rusya transfer rekorunu kırarak renklerine bağladığı Portekizli Danny Alves Süper Kupa'da yeni takımıyla ilk resmi maçına çıkarken,ilk golunude bu macin 59' dakikasinda kaydetti. Manchester United'taysa en önemli eksiklik; sakatlığı sebebiyle UEFA Süper Kupası'nda forma giyemeyen Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo'ydu. Sir Alex Ferguson'un bu sezon kendisinden çok şey beklediği Fraizer Campbell ise yedekler arasındaydı. Zenit,yaklasik 20000 kisinin izledigi maci,Ruslarin yetistirdigi en iyi oyunculardan, Euro2008'de sakatligi nedeniyle forma giyemeyen Pavel Pogrebnyak'in ilk yarinin son dakikasinda attigi golle,1-0 one gecti. Danny Alves'in attigi golle farki 2'ye cikaran Zenit,73'de Vidic'in golune engel olamadi. Milan'in,Juve'nin yada Barça'nin basaramadigini
Dick Advocaat, Zenitle basardi.


Manchester United (4-4-2): van der Sar 6; G. Neville 6 (31' st Brown sv), Ferdinand 5, Vidic 5,5, Evra 5; Fletcher 6 (15' st ÒShea 6), Scholes 5,5, Anderson 5,5 (15' st Park 6), Nani 5; Rooney 5,5, Tevez 6,5. A disp. Kuszczak, Possebon, Gibson, Campbell. All. Ferguson 6

Zenit San Pietroburgo (4-3-1-2): Malafeev 6; Anyukov 6,5, Krizanac 6,5 (26' st Radimov 6), Puygrenier 6 (18' st Shirokov 6), Sirl 6,5; Zyryanov 6, Tymoshchuk 6,5, Denisov 6,5; Danny 7; Pogrebnyak 7, Dominguez 6 (1' st Arshavin 6). A disp. Contofalsky, Fayzulin, Tekke, Dong Jin. All. Advocaat 7


Arbitro: Bo Larsen (Dan) 6

Spettatori: 20.000 circa.

Carlo Ancelotti

Italyan basini,Ancelotti'nin ve Milan'in gelen yeni teklif karsinda sok oldugunu iddaa etti. Soylenenlere gore Shaktar Donestk,Carlo'ya senelik 20 mil. € teklif etti. Yani Milano'da kazandigi paranin tam iki kati. Ancelotti onaylamasada bu haberi,boyle bir teklif geldiginde Ronaldinho'lu Kakà'li Milan'a karsilik,para baskin gelebilir mi? Bekleyip gorucez..

Umit Ozat

Dun aksam telefonuma gelen mesajla ogrendim. Sahada kalp krizi gecirip,fenalastigini ve uzun ugraslar sonunda tekrar hayata dondugunu Sparta'da Sparta'yi yenen adamin.. Bugunku gazeteler iste dilinin bogazina kactigini yaziyor. Hangisi dogrudur bilmiyorum ama,Allah sevdiklerine bagislamis... Cok gecmis olsun.

Nicolae Dică

Nicolae Constantin Dică ,guzel frikikleriyle ve dogrudan kaleye giden stiliyle Romanya futbolunun son zamanlardaki en yetenekli futbolcularindan diyebiliriz. 28 yasindaki oyuncu,bu sezon Serie A'da mucadele edicek,Catania formasiyla. Gectigimiz sezonki basarili futbolu onu Italya'ya kadar surukledi. 2007den Catania formasi giydigi gune kadar,Lille,Benfica Lisbon,Olympiacos, Dynamo Moscow, Manchester City ve Valencia gibi avrupali takimlar pesindeydi. Ve rakam 9 mil. €'ya kadar cikmisti. Ama o daha sonra Italya'ya cok cuzi rakamlarla transfer oldu. Bonservisi 2 mil. €,kendisinin alicagi para ise 350.000€ .. Bu fiyata boyle bir futbolcu bulmak zor..

Salı, Ağustos 26, 2008

Robinho-Real Madrid-Villa

Robinho'nun ustune basa basa ben Chelsea'ye gitmek istiyorum deyisi,Madridlilerin umrunda olmaz,olmadida. Son macta biletinide kestiler. Madrid zaten hic bir zaman gidene dur diyebilicek karakterde bir takim olmadi. Her futbolcunun ruyasini susleyen kulupte kim oynamak istemezdiki.. Madridliler Robinho'nun gidisinden cok onun yerine alinicak olan David Villa'yla ilgileniyorlar son gunlerde. Marca "Villa icin son sprint" basligiyla verdigi haberde,Madrid'in 52 mil. Euro'yu gozden cikardigini yaziyor. Ramon Calderòn'un akli butun yaz boyunca Cristiano Ronaldo'daydi. Ama en son B plani olarak onerdigi David Villa,Schuster'den adi gecince bile onay almisti. Mijatovic, Villa'nin Madrid'e tasinmasi icin 47 mil. € teklif etmis,Valencia cephesinden kabul gormemisti.52 mil. € teklif eden Calderòn ve Mijatovic,Robinho'dan 15 mil. € fazla vermeye razi.. Valencia'nin bu zor gunlerde nasil bu baskiya dayanicagi ise merak konusu..

Ankara Deplasmani

Ankara'ya giderken hersey guzeldi. Toplandigimiz yerde cok buyuk bir kalabalikta yoktu,hayal kirikligi oldu derken,diger yerlerden kalkan otobuslerle,trenle,kendi imkanlariyla gelenlerle birlikte bize ayrilan yeri doldurduk. Her ne kadar bozulan araclar olsada. Ankara'daki saha, gorunuste cok guzel. Ama her stadda olan cim ve toprak kokusu yok. Yerine yanik bir plastik kokusu var. Serhat Akin'inda dedigi gibi tam bir hali saha modunda bir stad olmus. Nitekim iki tarafinda oyunculari ayak bile durmakta zaman zaman zorlandilar. Maca donucek olursak, Kocaelispor'u bekledigimden cok daha iyi buldum. Kemal Aslan,kalitesini ortaya koydu. Attirdigi golle ve Musa Kus'un degerlendiremedigi ara pasiyla. Serhat Akin; bildigimiz,hatirladigimiz hirsli Serhat. Defansta Tutoric ve Ufuk Cam,ilerde gol kokusunu yakalayan JestroGoal sahada iyi gordugum isimlerden. Tribunlere gelince,Gencler'in cok atesli ve kalabalik bir grubu olmasada ellerinden geldigince destek verdiler. Ama biz cok iyidik.Yedigimiz golden sonra bile birakmadik.. Mactan sonra Ufuk Cam'i cagrisimiza kadar cok ozlemistik Super Lig'i.. Daha burdayiz. Bu hafta Sivas'tan sonra , Kayseri maci icin yine yollarda olucaz..