Cuma, Ekim 17, 2008

Katil?

Birlesik Arap Emirlikleri'nden Bashir Saed,Japon oyuncu Atsuto Uchida'yu durdurmaya calisirken..

Maradona,Aynadaki Yuzum

Turkiye dogumlu olan,Abdulkadir "Abi" Atici'nin Maradona'yi anlatan "Maradona,Aynadaki Yuzum" kitabi Abdulkadir Atici'nin elinde duruyor.. Maradona'ya benzerligi ile dikkat ceken Atici'nin kitabinin tanitimi,Franfurt kitap fuarinda gerceklestiriliyor..

Perşembe, Ekim 16, 2008

Çarşamba, Ekim 15, 2008

Kocaelispor Ruhu

Evet,ben bu ligde 6 maca cikmis ve sadece 1 puan toplamis takimin taraftariyim. Evet,her ne kadar skorun lehimize olucagina inansamda belki onumuzdeki macida kaybedicez. Ve ben eger kismet olursa haftayada Ankara'da deplasmanda olucam. 7 macta 1,2 veya 4 puan toplamis takimin taraftari olarak. Zaten bugune kadar kimse anliyamadi beni ve benim gibi dusunenleri. Insanlar,"Trafige kalmiyim evime erken gidiyim nasil olsa mac gitti,bitti" derken 80.dakika,ben girtlak patlatircasina bagirirken,insanlarin garip gozle baktigi kisiyim ben. "Mac bitmis neyin stres'inde bu cocuk" diye dusunurken baskalari,ben asik oldugum renkler icin haykirircasina bagiriyor olucam Cumartesi gunude. Bugune kadar oldugu gibi. Herkes benim gibi dusunmek zorunda degil. Onlar kosar adim staddan kacarken,ben evimde matem yada dugun varmis gibi oturucam polisler bana "Cikin artik!" diyene kadar.. Simdi benim renklerime inanmayanlar,yada inaniyormus gibi yapip mefaat pesinde kosanlar yarin sloganlarini hazirlayacaklar. "Yonetim istifa" yada "Bu boyle gitmez,kelleler gitsin" diye bagricaklar. Biz onlara inat,gercekten bu renklere inananlar olarak tek olgu uzerinden bagricaz veya bagirmaliyiz o olgu : "KOCAELISPOR" .. Bugun kimine gore cenazeyiz,artik Lig A'nin takimiyiz. 5 yil sonra dondugumuz gercek yerimizde sadece 1 yil kalicagimizi iddaa ediyorlar. Bilmiyorlarki,bu takim gecen sezon ne badireler atlatip, ne gemiler yakip,ne bedeller odeyip cikti yukariya dusmesi icin bu kadar erken havlu atarmiydi? Atmicak, attirmayacagiz. Bunu sagliyabilicek tek insan topluluguda biziz. Yesil siyah'a kusemeyen, eksilerini gorsede,biz bir aileyiz diyebilenler bu zaferi kazanicak. Bu yuzden tribunde bagirmak kadar onemli olan,takimina inanarak bagirmak. Yesil-Siyah'in her rengin ustunde olmasini dileyerek,umarim inandigimiz degerler ve gecmisimizdeki mazi ve guc bizi utandirmaz..
El mi yaman,bey mi yaman,KRALINA HODRI MEYDAN!

Cannavaro'lar

Napoli kaptani Paolo Cannavaro,abisininde seneye Napoli'de oyniyabiliceginin sinyalini vermis. Sky Sport'a konusan kardes Cannavaro,“Gelecek yil sanirim benim formamin arkasinda sadece Paolo yazacak. Bunu sportif direktorumuz Pierpaolo Marino’yla konusacagim. Simdilik saka yapmiyalim ama, abim coktan Italyan futbol tarihi kitabina girdi bile. Cunku Ballon d’or’u kazanmak hicde kolay bir is degil. Onunla gurur duyuyorum” demis. 2 post onceki Napoli-Juventus maci icinse,“Juve ile oynamak bizim icin herzaman onemlidir. Herkes bizden iyi oyun ve galibiyet bekliyor. Bu en iyi maclardan biri olucak ve yenersek o zaman tadi ayri olur." Bi nevi tadindan yenmez demek istemis ..

Eva Mendes


Kakà'nin Ayak Izi

Kaka Leite'de artik efsaneler arasinda yer aldi. Pele, Zico, Romario, Zagallo, Dunga ve Franz Beckenbauer gibi isimlerinde aralarinda bulundugu Maracana'daki Unluler kaldiriminda artik onunda ayak izi var..

Raul Tamudo

Onceki postlarda Espanyol-Barcelona derbisinin bir derbiden yada futbol karsilasmasindan cok farkli oldugunu yazmistim. Bunun futbolcular uzerindeki etkileride ayni sekilde. Yillarca Barcelona'nin basarilari altinda ezilen Espanyol,hep onlari zengin cocuklari olarak gorduler. Hatta bundan 2 yil once bir Espanyol-Barca karsilasmasinda Sisme bir kadinin uzerine "La Porta" yazmislardi. Raul Tamudo ise yillardir Espanyol'un degismez golcusu konumunda. 1996'dan beri bu takimin formasini giyiyor. Golcu oyuncunun son aciklamalariysa cok manidar. “Ligi Barcelona kazanicagina,Real Madrid kazansin. Iki yil once Camp Nou’da gol atip Barcelona’nin sampiyonlugunu engellemekten cok keyif aldim. Ben bir anti–Barcelona’yim. Gecmiste yasamayi pek sevmem ancak insanlar bana o kadar cok bu iki golü hatırlatİyorlar ki hala o golleri cok iyi animsiyorum.

Napoli-Juventus

Napolililer bu haftasonu oynicaklari Juve macini cok onemsiyorlar. Hem gecmisten gelen rekabet, Kuzey-Guney durumlari hemde,takimlarinin gosterdigi performans onlari, San Paolo Stadi'nin giselerine yoneltmis maca gunler olmasina ragmen bilet bulmak zor olsa gerek..

Salı, Ekim 14, 2008

Madrid'te Sessizlik

Atletico,benimde aralarinda bulundugum bir cok kisinin "bu sezon tavan yapicaklar" dusuncesine hakim oldugu bir takimdi. Ancak Barca'dan hezimet yasanmasi sonucu moraller bozuktuki,ustune Sampiyonlar Liginde,Atletico taraftarlarinin Marsilya'nin Afrika kokenli futbolcularina irkci soylemlerinden dolayi 2 mac saha kapatma cezasi aldilar. Simdi Atletico iki SL maçını (Liverpool ve PSV) Madrid'e 300 km. uzak bir sehirde oynamak zorunda. 150.000 avro'da ceza odeyecekler. Teknik direktor Javier Aguirre Liverpool ile oynanacak 2 mactada cezali. Vicente Calderon uzun zaman sonra yakaladigi SL macerasinda kepenkleri erken kapatmasa bari..

Pazartesi, Ekim 13, 2008

Yer Alti Stadyumu




Dunya'nin ilk yeralti stadyumu Katar'in baskenti Doha'da insa ediliyor. 2010 yilinda bitecek olan stadyumun projesi MZ & Partners Mimarlik tarafindan hazirlanmis. 'The wall' isimli stadyumun mimarisi Lap Top'tan etkilenilerek hazirlanmis. 11.000 kapasiteli bu stadda hersey var. Katar'in 2018 Dunya kupasi icin cabaladigi kulislerde konusulurken, bu stad klima ve cok ozel bir isiklandirma sistemi ile donatilmak isteniyor. Bazi avrupali dev kulupler stadyum projelerini iptal ederken,Katar yine para saciyor..

C. Ronaldo'nun yeni oyuncagi

CR, 140,000£'a aldigi Bentley marka luks otomobilini, Manchester kentinin rengi olan elektrik mavisi olarak istedi. Plakasini adinin bas harfleriyle (CR); forma numarasi olan 7'den olusmasini isteyen Ronaldo, "CR7" plakasina da 150,000£' odemis. Ne diyelim allah daha cok versin..