Pazar, Ocak 17, 2010

Adamlik Hususunda Dersler

Kocaelispor Turkiye'nin en borclu takimi. Ayni zamanda Türkiye'nin en cok buyuk sanayi kurulusunun ev sahibi olmasina ragmen,borcunu odeyemedi. Yardim kampanyalari duzenlendi,taraftar yagmura ragmen Türkiye'deki en yuksek katilimli yuruyuslerden birine imza atti. Yeni baskan ve taraftar elinden geleni yapsada, belli paralara anlasilanlar bile son anda alicaklarinin tamamini isteyince,lisans sevdamiz yarim kaldi.

Kocaelispor'u bu halde gormek istemeyenler ellerinden geleni yaparken,sanayi kuruluslari ve kent buyukleri bu durumu halen gormezden geliyor.

Yilmaz Vural diye bir adam,teknik direktor olarak 7 hafta takimin basinda durmus (4 mac ceza almis,7 macin 4ünü tribunden izlemis) bu 7 haftada takimi daha asagilara mahkum etmis ve karsiligi olarak takimdan istedigi para : 900,000TL (Gunlerdir okuyoruz gazetelerde "N'olur beni milli takima getirin,para pul istemem diyen adamin istedigi para bu.)

Fatih Akyel,gecen yilin ikinci yarsinda sag bek sikintisi dogabilir diye takima katildi. Oynadigi mac sayisi: 0. Ciktigi antreman sayisi: bir elin parmaklarini gecmez. Pesin,nakit aldigi meblag: 160,000TL.

Devamida var,Serhat Akin'lar,Kemal Aslan'lar ve digerleri. Mesela Guvenc Kurtar'i Guvenc Kurtar yapan,Kocaelispor'dur. Bilen bilir. Yardimcisi kadim dostu ;Orhan Serit'tir. Izmitlidir. Gecmisten kalma borcumuz 137,000TL. TFF'deki dosyasina tum kent kenetlenmisken,oluru yani odemeyi Carsamba gunu yapilmasini kabul etmedi.

Gelelim adam gibi adamlara,
Borcumuz oldugu halde bu takima gelip imza atanlar var. Taner Gulleri,Adanada dogdum ama ben Kocaeli'de Taner oldum dedi,15,000 TL hibe etti kulube. Ayni sekilde Orhan Ak,cok takimda oynadim ama ben Kocaelispor'da Orhan Ak oldum dedi 10,000TL verdi. Kilicarslan ve bir cok kisi ya alacagini sildi yada takima yardim etmenin yollarini aradi.

Peki son orneklere ne diyeceksiniz? Dogma buyume Izmitli olan,yillarca cesitli takimlarda forma giyen Koray Avci,Kasimpasa'da teknik direktoru Yilmaz Vural'a diyorki; "Baskan Muammer abiye ben kefilim,sen muvafakatnameyi ver,eger odenmezse paran ben veririm alicagin parani." Bunun uzerine dun gece Yilmaz Vural,oluru veriyor.

Son ornek ise,cicegi burnunda Kocaelisporlu sezon basinda imza atmasina ragmen,lisans nedeniyle forma giyemeyen Ali Camdali,Kayserispor'dan alicagi olan 160,000TL yi tahsil eder etmez,baskani arayip bu parayi vermek istedi. Iste size adamla madam arasindaki fark.

Son olarak Baskanimizin dun aksam taraftar sitelerimizden birinin forumunda actigi baslikta yazdiklari;
"Bugün akşama kadar verdiğim büyük uğraşlar sonucu lisansları yetiştiremedim. 17 milyon TL lik rakamı 700bin TL gibi ufak bir rakama düşürmeme rağmen bu şehir bu rakamı toplayamamıştır.Şu anda kahrolmuş durumdayım.Bu lisansları ÇARŞAMBA gününe kadar sizlere getireceğime söz veriyorum! Bu lisansları sizlere getirene kadar tesislere girmeyecek,başkanlık koltuğuna oturmayacağım! HAKKINIZI HELAL EDİN!"

Biz hakkimizi helal edelim,sizde kim adam kim madam ayirt edin.

3 yorum:

Robaggio dedi ki...

Şu Fatih Akyel'e verilen paraya o kadar acıyorum ki..
Aslında hepsine acıyorum bu takım için hiçbirşey yapmayan adamlara bizim rüyamızda bile göremeyeceğimiz paralar verilmek zorunda kalınıyor..
Bu Serhan Efendiye ne söylesek ne küfür etsek az..

Dobrowski dedi ki...

aynen kerem, serhan efendi paraları çuvalladı mı ne yaptıysa kimseye para vermedi sadece imza attırdı.
sergen yalçını transfer etmek istediğinde dediği gibi olmuyor işte herşey ne demişti? "para vermeyz devre arasnda gider"..
ben para isteyen isimlere kızsamda serhanı düşününce ilk kızmamız gerekenin o olduğunu görüyorum. gürkan turizm bi sürü yeni otobüs almış. nasıl oluyor acaba?

Robaggio dedi ki...

Tabii ki öyle Gökmencim..
Tamam biz dürüstlük, adamlık arıyoruz da yoldan bi adam çevir gel kardeş imzala şurayı sana 100.000 tl vereyim de adam imzalar parasını da ister..bu olayın da ondan farkı yok zaten..