Salı, Mayıs 18, 2010

Kiskanclik degil bu ofke


Gecen yil Sivas kafaya oynarken,baska bir takim olsun Bursa bile olursa olsun en azindan taraftari var demistim birilerine.. Simdi cok ama cok pismanim. Cunku bu kentte bu takimi destekleyen herkes,kiskancliktan ote bir duyguyla ofke duruyor dustugumuz duruma.. Bizi bu hale dusurenlere, vermeden alanlara,yapariz hallederiz deyip arkasini donenlere,Kocaelispor icin bir adim atmadan bu kentten nemalananlara,onlari bu kentte dolasirken bilinen adam yapan,cogu zaman "bu adam var ya adam gibi adam" dedirten Kocaelispor'ken bugun sirt cevirenlere.. Belkide en cok kendimize..
Dun belki bir cok anadolu kulubu taraftari "vay be adamlar sampiyon oldu. Bizde onlarin yerinde olabilirdik.." diye ic gecirirken,90li yillari goren bizler,abilerimiz,büyüklerimiz kisacasi Kocaelispor'un sansli nesili, o zamanlar nasil bisey kaybettigimizi gozlerimizle gorduk, dün.
Kiskanmiyormuyuz zannediyorsunuz? Belki evet,artik Avrupa'nin en buyuk kupasinda bas gostericek onlar,ve Avrupa'nin her kosesinde futbol takip edenler Bursaspor diye bir takimin varligindan haberdar olucak. Yada dünkü spor gazetelerinde Bursa'nin adi gecicek,Bursa'nin tam koordinatlarini bilmeselerde Bursa'nin varligini bilicekler.. Bu bizim kiskancligimiz icin yeter bir gostergede olsa,bizim ofkemiz kiskancligimizin cok onunde..
Onlar acaba Sampiyonlar Ligi'nde hangi ünlü takim bizim gruba dusucek,Bursa'ya gelicek diye dusunurken.. "Biz Pursaklar'a mi gidicez","Tavsanli Linyit bir alt lige dustuyse bizle oynamaz", "Gungoren Belediye Bank Asya'ya mi cikti,listeden bir Istanbul deplasmani daha sil","En azindan Sakarya var, birbirimizi yer dururuz" diye dusunup muhabbet edecegiz..
Bizim ofkemiz bazi kimselere sonsuz.. Dun Bursa Belediye Baskani "Cikip baskanligimin ilk yilinda boyle birsey yasadim,gozum acik gitmez artik" diyorken,Yilin Spor Adami yataginda gonul rahatliyla uyuyabiliyorsa,halen "spor" kelimesinin bir kentin tanitiminda,yapicagi her icraatten daha onemli oldugunu anlayamiyacak kadar kitsa.. Halen bu ulkenin en cok izlenen,en cok sevilen,en onemli spor dalinda her kesim tarafindan kabul edilen,sampiyonluk yasamasada gecmisinde bir cok basarisi olan,pesinde hastalik derecesinde son donemde kangren olan bir taraftar kitlesi olan "Kocaelispor" gibi bir markaya sahip cikilmiyorsa, siz Bursa'yi mi kiskanirdiniz? Hayir,bizim öfkemiz cok buyuk..

Ceyhun Okcu

Hiç yorum yok: