Çarşamba, Eylül 17, 2008

Sampiyonlar Ligi #1

Carsamba gecesinin bombasi tabiiki Roma'yi Roma'da yenen Cluj.. Emmanuel Culio olagan ustu sol ayagiyla bizi mest ederken,Christian Panucci'nin goluyle fark olucak zanneden Romalilar husrana ugradilar. Serie A'de ilk hafta olayli Napoli macindan 1 puan kurtaran Roma,haftasonuda Palermo'ya 3-1 teslim olmustu. Boyle giderse zor gunler bekliyor.Carsamba gecesinin bombalarindan birinde Anorthosis Famagusta basardi. Guney Kibris ekibi,Werder Bremen'den bir puani kopardi. Ancak mac tek kale oynandi. Pizarro,Diego,Rosenberg,Sanogo,Almeida gibi isimler sayisiz gol pozisyonundan yararlanamadi. Yani Anorthosis'ten daha fazla mucadeleyi berabere bitirmek icin Werder ortaya koydu..
Inter cok tehlikeli bir takim oldugunu oynadigi oyun stili,hizi ve teknigiyle Serie A'nin ve Sampiyonlar ligide oynadigi bir cok takimdan kat ve kat ustun. Bunu Mourinho biraz arsiz sekilde dile getirsede,dun aksamda Ibrahimovic'in iyi oyunu ve Mancini'yle Adriano'nun golleriyle Pana deplasmanindan cikmayi bildiler. Adriano'nun golu ise "Geri geldim" diye haykirir gibiydi..
Chelsea,sezon basindan beri takip ettigimiz gibi 4/4luk oyun oynuyorlar. Bordeaux'u cok rahat gectiler. Goller Frank Lampard,Joe Cole,Florent Malouda,Nicolas Anelka'dan. Anelka'nin son dakikada kaydettigi 4. goldeki Belletti'nin uzaktan muhtesem sutu mactan aklimizda kalan karelerden..
Barcelona bu yil ilk kez bu kadar istekli bir futbol ortaya koydu. Sporting'i 3 golle gectiler. Messi uzun bir aradan sonra formasina kavustu. Goller Rafael Márquez,Samuel Eto'o, Xavi'den. Sporting'in tek sayisi Tonel'den geldi.
Shakhtar,Basel deplasmaninda kazanmasini bildi. Lucescu'nun ogrencileri maci daha cok isteyen takimdi. Basel'li D.Abraham'in 90'da attigi gol maci cevirmeye yetmedi. Shakhtar bu sonucla, iyi bir avantaj yakaladi grupta. Jedson'un muhtesem fuzesi akillarda..
Liverpool bastan sona kontrolunde tuttugu macta Liverpool'u Gerard'in inanilmaz oyunu ve golleriyle gecti. Marsilya'daysa en diri adam Lorik Cana'ydi. Golde atti ama Liverpool gecen yil kendi sahasinda yenilmenin itikamini bir sekilde almisti.
Eger yazmaya firsatim olsaydi,onceki gun yazmayi planliyordum olmadi. Carsamba gecesinin favorisi Atletico'ydu. PSV ile deplasmanda oynamalarina ragmen hem kadro,hemde oyun olarak onlardan cok ustunlerdi. Zaten bu yilin en flas ekiplerinden olucaklari bence kesin. Nitekimde PSV'ye Hollanda'da 3 attilar. Kun muhtesem oynadi. Goller Kun Agüero(2),Maniche'den geldi. Ama Hollanda'da PSV 3 gol atmak her babayigidin harci degil..
E grubunun favorisi Manchester,gecetigimiz yillarin en basarili takimlarindan Villarreal'le karsi karsiya geldi. Mac Manchester'in kontrolunde olsada pozisyon bulmakta zorlandilar. Sakatliktan kurtulan C.Ronaldo ise ikinci yari gorev yapti.
E grubunun diger karsilasmasida ayni sekilde kisir bir mac olarak gecti. Celtic,gucsuz Danimarka ekibine puan verdi. Macin en ilginc olayi ise soyle gelisti. Samaras bir pozisyonda topla beraber ilerlerken Jakobsen tarafindan yere dusuruldu. Profesyonelce yapılan bu hareketten sonra Hakem kirmizi kart gosterdi. Ancak Italyan hakem Trefoloni kırmızı karti pozisyonla ilgisi bulunmayan Beauchamp'a cikardi. Konuyu nasil sonuca baglicaklar merak konusu..
Bayern,Galatasaray'i eleyen Steaua'yu Romanya'da yendi. Iki takimda cok istekliydi.. Gol Van Bommel'den geldi. Daha ilginci olan ise,gol yememesine ragmen kaleci Rensing'in anlamsiz kurtarislariydi. Kahn'dan sonra kaleyi devralan kaleci,ilerde bizi dusuncelere sevkedebilir..
Lyon ise kendi sahasinda Fiorentina'yla karsi karsiya geldi. Alberto Gilardino'nun muhtesem golleriyle iki sifir one gecen Menekseler,Frederic Piquionne'nin olayli golune engel olamadi. Son noktayi ise Kerim Benzema koydu. Herkes Juninho'dan kaleye direk bir frikik kullanmasini beklerken,o calisilmis bir pozisyonda Kerim Benzema'ya gonderdi,oda kalitesini konusturdu. Iki takimda birbirini gecemedi.
Fenerbahce,ilk 15 dakikada yedigi iki golun kurbani oldu. Güiza'nin 90 dakika boyunca ortaya koydugu oyun hirsi inanilmazdi. Birde Carlos'un ortasina kafayi vursaydi 10 numara hareket olucakti ama olmadi. Yasin'e isyan ettigimiz macta,sonrada oyuna giren Josico'nun 750 metre kostuktan sonra sakatlanip cikmasida baska bir olaydi. Kazanabilicegi bir macta,2-1 yenildi Fenerbahce.
Gecenin bombasini ise Dinamo Kiev patlatmak uzereydiki,88'inci dakikada Gallas takimini yenilmekten kurtardi. Arsenal beklenilen futbolu ortaya koyamazken,aldigi bir puana sukreder durumda..
Bence ilk maclarin en iyisiydi,Juventus-Zenith. Iki takimda inanilmaz istekli ve acik futbol oynadiki,top bir o kalede bir bu kaledeydi. Gecen yilin Uefa ve Super kupa sahibi Rus ekibi girdigi pozisyonlardan yararlanamazken,Alessandro Del Piero klasini konusturdu inanilmaz bir frikik goluyle 3 puani takimina kazandirdi.
Real Madrid ise,zayif BATE Borisov karsisinda hic kendini kasmadan kazandi. Rahat gecen macta,Real Madrid Sergio Ramos ve Van Nistelrooy'un attigi gollerle kazanmasini bildi. Rakipte bir ara 10 kisi kaldi ..

Hiç yorum yok: